Mitsubishi Motors predstavio potpuno novi Triton

(L 200) Pickup u Thailandu

– Jedan od globalno najprodavanijih Pick up-ova nakon devet godina dobio nasljednika

Tokyo, November 18, 2014 – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) predstavio je danas na Thailandu potpuno novi Triton odnosno L200za EU (pick up jednotonske nosivosti) – jedan od globalno najprodavanijih Pick up vozila uopće.
– Novi Triton je nakon devet uspješnih godina potpuno nanovo konstruiran, s time da će proizvodnja i dalje ostati u Mitsubishi Motors-ovoj podružnici MMTh – Laem Chabang. Izvedba za Thailandsko tržište već danas kreće u službenu prodaju. Nakon Thai tržišta, tijekom 2015. planirano je etapno uvođenje prodaje i na ostalim tržištima, uključujući i EU.

  • Više o Tritonu (L200)

Novi Triton razvijen je kao “Ultimate Sport Utility Truck”, kombinirajući luksuzan interijer osobnog vozila sa funkcionalnošću i pouzdanošću Pick up-a. Mišićav, no istovremeno elegantan i dinamičan styling osigurava izgled dobro isklesanog atlete; uz to, nudi i prostranu unutrašnjost, zavidan tovarni prostor te vodeće vozne osobine u klasi. Novi Triton je postigao najviše razine sigurnosnih standarda primjenom izuzetno izdržljive, čvrste i krute nosive platforme inkorporirane sa strukturom karoserije RISE* (Reinforced Impact Safety Evolution) tehnologije. Novi diesel motor, optimizirani ovjes, bolja zvučna izolacija uz manje vibracije osiguravaju tihu i udobnu vožnju nalik osobnim automobilima.
Novi Triton za Thailand je dostupan u Single Cab, Double Cab i Club Cab izvedbi te tri vrste motora. Novi 2.4-litreni MIVEC*1 turbo diesel ispunjava novu razinu ekoloških normi uz performanse u rangu najboljih u kategoriji, a isporučivat će se sa dvije razine snage. Na Thai tržištu dostupan je i benzinac obujma 2.4-litre.
Novi Triton spreman je odgovoriti različitim potrebama tržišta i korisnika, od čisto komercijalnih pa do obiteljskih, zahvaljujući  različitim izvedbama kabine, motora, ovjesa te širokoj paleti dodatne opreme, već ovisno o tržištu na kojem će se pojaviti.
*1: Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control system

  • Povijest Pickup vozila

Mitsubishi Motors proizvodi Pick up–ove već 36 godina (od 1978), uz  4 milijuna zadovoljnih korisnika širom svijeta.  Proizvodnja Pick up-ova na Thailandu je započela od treće generacije, a novi model predstavlja petu generaciju ove tržišne uspješnice.
Tvornica Laem Chabang  pretvara se jedno od značajnijih Mitsubishi Motors-ovih tvornica, sa dosadašnjom proizvodnjom od 3.5 milijuna vozila, od čega je 2.5 milijuna jedinica plasirano na svjetska tržišta.

  • Komentar Predsjednika i Glavnog izvršnog direktora, gospodina Osamu Masuko-a

Predsjednik Osamu Masuko osvrnuo se na važnost novog Tritona: “prethodni Triton bio je lansiran 2005 i prodan u 1.260.000 jedinica po čitavom svijetu. Triton je jedan od naših najvažnijih proizvoda budući  je najviše pridonio oporavku kompanije. Kao i od prethodnika, očekujemo da novi Triton ispuni ulogu jednog od glavnih modela kompanije, uz snažan doprinos unapređenju korporativne vrijednosti te održivom razvoju u budućnosti“

download (7) download (8) download (9)