Tehnologija i sigurnost

Stil koji potiče želju za vožnjom i ispunjava povjerenjem na prvi pogled. Poput sportaša u pokretu, oštrim i dinamičnim karakternim linijama ostavlja upečatljiv dojam na okolinu.

SUVREMENA POVEZLJIVOST

Smartphone Link zaslon audio sustava zrcali zaslon Vašeg pametnog telefona te ostajete povezani sa prijateljima i kada ste na putu. Uz Touchpad kontrole i uvijek vidljiv Head Up zaslon, informacije koje proširuju vidike su lako dostupne i to u realnom vremenu.

SMARTPHONE-LINK DISPLAY AUDIO SUSTAV (SDA)

Proširite Vidike Povezivanjem S Pametnim Telefonima

Pođite gdje i kada želite.
Otkrijte nova mjesta i novu glazbu.
Zaslon Smartphone-link audio sustava (SDA) Vam pomaže naći takvih trenutke.
Navigacijom, reprodukcijom glazbe i telefonskim pozivima moguće je upravljati glasom radi veće udobnosti i sigurnosti.

ANDROID AUTO™

APPLE CARPLAY

TOUCHPAD KONZOLA (OSJETLJIVA NA DODIR)

HEAD UP ZASLON (HUD)

Head Up zaslon u boji prenosi informacije o vozilu u vidno polje vozača za bolju preglednost.
Moguće je podesiti intenzitet (svjetlinu) i visinu prikaza ovisno o dobu dana i osobnim preferencijama.
Zaslon se izvlači ili uvlači kod aktivacije motora.

MITSUBISHI MULTI KOMUNIKACIJSKI SUSTAV(MMCS)

Mitsubishi Multi-Komunikacijski Sustav (MMCS)

Široki VGA dodirni zaslon u sredini instrument ploče olakšava navigaciju i informira o ECO pokazateljima poput potrošnje goriva dosega.
Prikazuje i pogled s kamere straga kod vožnje unazad te pomaže vozaču kod preciznog parkiranja u ograničenom prostoru.

Napomena: Prikazane informacije ovise o vrsti ugrađenog motora u vozilo.
Neke funkcije možda neće biti dostupne, ovisno o modelu pametnog telefona ili drugog uređaja za reprodukciju.
Za detalje se obratite lokalnom distributeru ili uvozniku Mitsubishi Motors vozila.

ROCKFORD FOSGATE® PREMIUM AUDIO SUSTAV

Rockford Fosgate® Premium Audio Sustav

Uživajte u zadivljujućoj kvaliteti zvuka novog audio sustava razvijenog zajedno s tvrtkom Rockford.
Devet zvučnika okružuje vas spektakularnim DTS Neural Surround ™ zvukom.

1: 3,5 cm visokotonski zvučnik / 2: 16 cm konusni zvučnik / 3: 16 cm koaksijalni dvosmjerni zvučnik / 4: 25 cm dvostruki subwoofer / 5: 710W 8-kanalno pojačalo visokog učinka

Napomena: Rockford Fosgate® i pridruženi znakovi registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Rockford Corporation u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama.
DTS Neural Surround ™ je zaštitni znak tvrtke DTS, Inc.

USB PRIKLJUČAK


POUZDAN U VOŽNJI

Stignite sigurno do odredišta uz podršku S-AWC (Super All Wheel Control) i karoserije visoke krutosti. Po lošim putevima, kroz olujno nevrijeme i ostale izazove, uvijek se možete pouzdati u sigurnu kontrolu nad vozilom radi okretnosti i brzog odaziva. Dopustite da Vas nadahnu nova područja užitka u vožnji.

S-AWC (SUPER-ALL CONTROL WHEEL CONTROL) – INTEGRIRANI SUSTAV KONTROLE DINAMIKE VOZILA

S-AWC povećava Vaše povjerenje u bilo koju podlogu kombinirajući elektronički upravljani 4WD s vlastitim sustavom aktivne kontrole zanošenja(AYC), koji koristi kočnice za optimalnu raspodijelu okretnog moment na lijeve i desne kotače.
Čak i ako nehotice prejako kočite ili ubrzavate na snijegu u zavoju, možete zadržati kontrolu bez dodatnih intervencija na volanu jer S-AWC detektira stanje podloge u realnom vremenu i prilagođava kočenje, kao i zatvaranje stražnjeg diferencijala za bolje ležanje na cesti.
Indikator na instrument ploči obavještava o statusu S-AWC-a.
Moguće je izabrati AUTO, SNOW ili GRAVEL način rada (ovisno o uvjetima na cesti) za precizniju okretnost, držanje pravca i upravljivost na skliskoj podlozi.

UBRZANJE S TRENUTNIM ODAZIVOM. VIŠE SNAGE IZ SVAKOG KAPLJICE GORIVA.

1.5L TURBO BENZINSKI MOTOR S DIREKTNIM UBRIZGAVANJEM

Smanjenog volumena za veću učinkovitost i s turbo punjenjem za veliki okretni moment pri nižem i srednjem broju okretaja, novo razvijeni motor nudi trenutačan odaziv na gas.
Ovako trenutan odaziv omogućen je direktnim ubrizgavanjem goriva, ispušnom granom integriranom u glavi motora, „šupljim“ ispušnim ventilima punjenim natrijem, MIVEC-om (Mitsubishi inovativni varijabilni sustav upravljanja ventilima) i s još mnogo toga.

Auto Stop & Go [AS&G]

Auto Stop & Go (AS & G) smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2 automatskim gašenjem motora kada vozilo miruje, npr. prilikom čekanja na semaforu.
Motor se automatski aktivira čim podignete stopalo s papučice kočnice (CVT model) ili pritisnete papučicu spojke (MT model).
Napomena: Ako je automatsko zadržavanje na električnoj ručnoj kočnici aktivirano, motor ostaje isključen sve do pritiska na papučicu gasa.


SIGURAN SA SVAKE STRANE

Napredna sigurnosna tehnika podržava sigurniju vožnju s više povjerenja na cesti i na parkiralištima, po danu i po noći. Od inteligentnih senzora koji prate vašu okolinu i upozoravaju na opasnost do aktivne pomoći u vožnji i konstruirane pasivne zaštite, ECLIPSE CROSS pruža sve tehnologije vezane za visoku razinu sigurnosti.

Napomena: Sposobnosti detekcije sustava za sprečavanje sudara (FCM) su dodatna pomoć vozaču i ne sprječavaju sudar u svakoj situaciji. Molimo Vas vozite sigurno i nemojte se oslanjati isključivo na FCM sustav tijekom vožnje. FCM djeluje u slučaju kada se vozilo nalazi ispred Vašeg. FCM je također dizajniran za detekciju pješaka, ali ih ne može otkriti niti se aktivirati u svim situacijama. Auto kočenje se aktivira za vozilo ispred od približno 5 km/h do 80 km h (od 5 km/h do 180 km/h za vozilo opremljeno ACC-om) i za pješake od 5 km/h do 65 km/h. Budući da FCM nema funkciju zadržavanja kočenice, kočnica se otpušta oko 2 sekunde nakon zaustavljanja. Kako bi se spriječilo gibanje vozila nakon toga, vozač bi trebao pritisnuti papučicu kočnice. U nekim slučajevima, FCM neće funkcionirati ako vozač poduzme radnje radi izbjegavanja sudara volanom ili gasom. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se lokalnom distributeru / uvozniku Mitsubishi Motors vozila za detalje.

Adaptivni Tempomat [ACC]

Održava odabranu udaljenost između Vašeg vozila i vozila ispred uz pomoć radara radi veće sigurnosti i opuštenosti. Smanjuje stres vozača, posebno tijekom prometnih gužvi na autocestama.

Napomena: Mogućnosti otkrivanja i kontrole ACC-a su dodatna pomoć vozaču i ne sprječavaju sudar u svakoj situaciji. Molimo vozite sigurno i nemojte se oslanjati isključivo na ACC sustav tijekom vožnje. ACC se možda neće aktivirati u nekim situacijama. Sustav možda neće ispravno detektirati stvarnu situaciju ovisno o vrsti i stanju vozila ispred, vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti. Osim toga, sustav možda neće moći dovoljno usporiti ako prednje vozilo iznenada zakoči ili neko treće vozilo presiječe Vaš put te se naglo smanji sigurnosni razmak. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se lokalnom distributeru / uvozniku Mitsubishi Motors za detalje.


Posebnosti