Dizajn

Temeljne značajke dizajna ASX-a su prepoznatljiva prednja svjetla i “Jet fihgter” maska hladnjaka koja diktira i dizajn poklopca motora. Tako oblikovan prednji dio osigurava bolju zaštitu pješaka prilikom eventualnog naleta. Visoko pozicionirana stražnja svjetla i peta vrata trapezoidnog oblika naglašavaju “nabildani” izgled sa stražnje strane.
Gledano s boka, oštre linije ističu sportski orijentiran dizajn, uključujući liniju krova koja se blago spušta prema natrag i poboljšava aerodinamična svojstva (Cw=0,32). Kratki prevjesi kotača daju bolju preglednost i okretnost u tijesnim ulicama, što je osobito važno u gradskom okolišu. Stražnja svjetla LED tehnologije utječu na smanje potrošnju energije, kao i gume s niskim koeficijentom otpora kotrljanja.

Unutrašnjost je elegantno sportski dizajnirana uz uporabu visoko kvalitetnih materijale te kokpitom koji se vizualno nastavlja na prednja vrata. U skladu s vanjštinom, unutrašnjost ASX-a reflektira oblik dinamičke kvalitete kao i veći Outlander. Boja unutrašnjosti je jednobojna crna uz vizualni kontrast s instrumentima i ukrasnim umetcima.